článek

Beznadějně vyprodaná hala Rondo včera duněla metalem. -

03.11.03

Druhá předkapela pokračuje v ukázce toho, jak vypadá neotřelý koncertní úbor. Frontman vystupuje ve stříbrné flitrové sukni ke kolenům a na odiv vystavuje potetovanou hruď.
Halou vibruje nezaměnitelný ostrý rytmus a dunivý zvuk basové kytary. Doga děkuje za skvělé ohlasy brně nského publika a loučí se zhruba po půlhodině.

Před nástupem Kabátu následuje čtvrthodinová pauza. Nezdá se ale, že by publikum vychladlo. ,,Lístky jsem si koupil před dvěma měsíci. A novou desku už mám," říká skoro osmnáctiletý Jindra Votoupal z Brna, který se probojoval až do první řady. Cédéčko Dole v dole má i dívka vedle něj. ,,A já mám všechny jejich desky," trumfuje její kamarádka z Lanžhotu.

Sál náhle zhasne a z reproduktorů se ozve začátek stejnojmenné titulní písně nového alba. Červená záře odhalí ze země stoupající sloupce dýmu. Za zrychlujícího se skandování ,,Hej! Hej!" probíhá napříč pódiem dlouhovlasá postava s rukama na uších. Vyprovokuje vlnu pískotu a usadí se za bicí. Připojuje se k nahrávce a rozjíždí píseň Dole v dole. S nástroji v rukou přibíhají ostatní muzikanti a forntman Josef Vojtek. Zdá se, že lepší přijetí mít už ani nemohou.
Postupně znějí nejnovější i starší skladby - Stará Lou, Víte jak to bolí, Mám obě ruce levý. Zdá se , že naprosto všichni znají texty zpaměti.
Kapela na turné k nové, v pořadí desáté desce myslela i na efekty. Za zády muzikantů běží v kovových vlácích připomínajících šachty výtahů promítané záběry horníků jdoucích ze šichty, zrnéní nebo blesky. Napětí publika nepovoluje. Do prvních řad podává ochranka plastové kelímky s vodou. Ruce se po nich lačně natahují. Po roce a půl čekalo kapelu v Brně přivítání vskutku srdečné.

Zdroj: noviny Rovnost



Komentáře:

Beznadějně vyprodaná hala Rondo včera duněla metalem

Jméno:  
E-mail:  


HsuTNQmVs3 - 02.02.2016, 20:15:16
Knwogedle wants to be free, just like these articles!