článek

Kabát - málem zbourali haly!

Skupina Kabát je fenomén! Zatímco hudební kritici ji nemohou vystát, ostatní bez rozdílu věku, pohlaví, náboženského vyznání, ji milují! To ostatně dokázali i tím, že lístky na všechny koncerty, které kapela odehrála na podzim roku 2003, byly beznadějně rozebrané!

NOVÁ DESKA, NOVÉ TURNÉ
Nová deska vyšla Kabátům v říjnu 2003. Pikantní na ní bylo, že do poslední chvíle nikdo netušil, jak se bude jmenovat. Nakonec kapela spojila své síly s hudebním vydavatelstvím a společně vymysleli zvukomalebný název Dole v dole. Jen co se CD objevilo na pultech, vyrazili Kabáti na turné. To bylo, ostatně jako vždycky, speciálně připravené, protože jak říká Pepa Vojtek: musí být nejenom co slyšet, ale i na co se koukat!

KONCERTY: BYLO TO SUPER!
Všechny koncerty Kabátů byly tedy pěkně vymakané. Jako první diváky navnadila skupina Škwor, která tak propagovala reedici svého alba Vyhlašuju boj. Kromě už známých skladeb ve stylu Linkin Park předvedli kluci i dva kousky z připravovaného alba (vyjde na jaře).
Po nich se na jevišti objevila skupina Doga, a tu už vystřídala hlavní hvězda večera - Kabáti! Rozpoutalo se peklo! Po pódiu tancovaly světelné blesky, bylo slyšet rachot hromů a dunění. To víš, když vylézají permoníci z dolů, musí to být se vší parádou! Fanoušci řvali nadšením! A pak už Kabáti rozehráli první skladbičku z nového alba! Dav šílel! Hit střídal hit, koncert měl pěkný odpich. Během večera zazněly nejen novinky z nového alba, ale i ty staré dobré fláky jako Colorado, Pohoda, nebo třeba Žízeň! Pepa se, ostatně jako vždy, předvedl nejen jako dobrý zpěvák s pořádným chraplákem, ale i jako showman a bavič. A zbytek kapely ,,týral" nástroje na maximum, div se jim z nich nekouřilo! Kabáti to zkrátka pořádně rozjeli! Za to ohluchnutí to stálo!

BOMBA NA STADIONU
Tajný!
Koncert Kabátů v Ostravě měl akční dohru. Zatímco samotné vystoupení skupiny proběhlo v pohodě, po jeho skončení se strhlo pravé pozdvižení! V restauraci u stadionu, kde se koncert odehrával, se totiž našla opuštěná tikající taška. Hosté byli vykázáni do chladného počasí a narychlo se přivolal tým pyrotechniků! Jaké ale bylo jejich překvapení, když zjistili, že tikající taška neskrývala ve svých útrobách bombu, ale jen dva hlasitě tikající budíky! Někdo si ze všech prostě vystřelil!

POPCORN TO VÍ:
Hudební kritici skupinu Kabát vesměs nesnášejí - kvůli přisprostlým textům (zejména ze začátků kapely), protože kluci mají v písničkách, co si myslí, hrají ,,jen" obyčejný, konzumní rock... A teď mají v rukou další zbraň: rodiče si stěžují, že děti ty sprosté písničky (typu Žízeň) běžně zpívají! Management kapely řeší situaci s rodičema po mailu. Docela by nás ale zajímalo, co dělají rodiče, když nějaké děcko zpívá písničku od Eminema?


PEPA VOJTEK ODPOVÍDÁ

Jaký jsi měl známky ve škole? Dostával jsi často poznámky?
Tu a tam se některá vyskytla, ale nebyl jsem takový ten vyvrhel třídy, byl jsem spíš třídní šašek. Známky jsem měl v mezích průměru, svoji genialitu jsem si nechával na později.

Nebylo ti na Hamletovi zima, když jsi na sobě neměl košili?
Ne, mně není nikdy zima, jsem totiž z Teplic a nám je tam všem po celý rok teplo.

Nepřipadl sis jako strašidlo, když jsi byl v Krysařovi tak tajemně namalovaný?
Líčení bylo přesně podle plánu autora a režisérky. Jinak Krysař je skoro pohádková bytost, a tak by neměl vypadat jako normální člověk. Mimochodem dnes a denně potkávám na ulicích mladé dámy, které jako strašidla svým líčením a oblečením vypadají.

Plánujete se Sabinou další mimčo?
Zatím o tom doma nepadlo mnoho slov, počkat, že bych si založil doma dívčí Klapzubovu, tedy Vojtkovu jedenáctku?

Poslouchal jsi skupinu Pink Floyd nebo Queen?
Poslouchal jsem, ale nebyli to moji koně. Tato výsada patřila a patří jiným, Judas Priest, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Tom Petty, atd.

Chtěl bys, aby vaše dcera Valentýnka zpívala?
Teď se snažím o jedno, aby byla šťastná a zdravá. Časem se ukáže, na co má vlohy.

Proč si myslíš, že jsi dostal hlavní roli?
Kde, v čem? V Hollywoodu? To je ale štěstí, já to vůbec nevěděl. No konečně si mě všimli... Možná proto, že neměli nikoho jiného, anebo že nejsem zas tak špatnej, ne?

Zdroj: Popcorn



Komentáře:

Kabát - Málem zbourali haly! (+ pár otázek)

Jméno:  
E-mail:  


GDz2leTDU5XH - 07.08.2016, 18:09:17
above, Agile is a Mindset. Its main purpose is to keep the users i - n the development loop, so that they can see progress and feed bac - k issues to the development team sooner rather than later, you can - fit Agile approaches into a SDLC and get the benefits of both an - organised processes with Document Control, Change management and Q - A, with automated deployment procedures, and use the Agile at the - user interfacing end of the project. Doing it this way, I have ach - ieved repeatedly, projects ahead of schedule with room for tweakin - g and performance imtveromenp. -


ivča - 25.02.2013, 16:00:03
Kabát je prostě dobrej!!


InkndZVNzTyj - 13.09.2012, 15:51:32
above, Agile is a Mindset. Its main purpose is to keep the users i - n the development loop, so that they can see progress and feed bac - k issues to the development team sooner rather than later, you can - fit Agile approaches into a SDLC and get the benefits of both an - organised processes with Document Control, Change management and Q - A, with automated deployment procedures, and use the Agile at the - user interfacing end of the project. Doing it this way, I have ach - ieved repeatedly, projects ahead of schedule with room for tweakin - g and performance imtveromenp. - Vedm, že to hovno! Můj doktor mi řekl, že vatslně něco podob - ne9ho, ​​i když ve skutečnosti ochotni mi pomoci pochopit (i - přes svou ve1hu), ale ona mi doporučil ztre1tě 45 liber během - těhotenstved a take9 (i to jako co?), ale vedm, že me1m hodně - ve1hy volne9.VA:F [1.9.13_1145]please wait...VA:F [1.9.13_1145](fr - om 0 votes) -