článek

Festival ukázal Kabát ve skvělé formě -

8.6.2005


fotil: MAFA - Jan Strouhal

Po roce přijela do Hradce Králové populární kapela Kabát. Na putovní přehlídku Pink Panther Fest 2005 na místním letišti, při níž se představilo dalších pět kapel, zamířily tisíce fanoušků z kraje i vzdálenějších regionů.

"Neváhali jsme ani minutu. Máme to sice trochu z ruky, asi sto padesát kilometrů, ale to nás nemohlo odradit. Za Kabáty pojedeme klidně na kraj světa," řekl nadšeně pětadvacetiletý Marian Kamenský z České Vsi u Jeseníku.

Mezi stovkami parkujících aut na louce poblíž místa koncertu stálo v sobotu 4. června i několik autobusů. "Mladí od nás i z okolních vesnic si dopravu sami zařídili. Nemusejí jezdit auty a také si mohou něco popít," uvedl padesátiletý řidič Milan Longauer z Radvanic na Trutnovsku.

Kabáti si vždy potrpěli na vtipná "intra", jednou to byl Pochod Radeckého, podruhé komunistický týdeník. Tentokrát se bez všech legrácek obešli, přišli a nasadili ostré tempo. Kapela možná letos není na vrcholu, na němž byla loni po skvělé desce Dole v dole, kdy na hradecké letiště přišlo dvacet tisíc platících, ale muzikantsky vrcholu dosáhla.

Razance skloubená s lehkostí a tvrzená výtečnými bubny Hurvajse Hurčíka, které přes obří zvukový aparát "počechraly" plíce diváků, je v našich končinách a u našich kapel nevídaná. I pěvecky se Kabáti pochlapili, někdejší chasnické a často podladěné vokály muzikantů už nezničitelný zpěvák Josef Vojtek nemusel vylaďovat.

V pětasedmdesátiminutovém bloku načatého slavnou Žízní Kabát rozdal "to nejlepší": Starej bar, Dole v dole, Kalamity Jane, Na sever, Colorado, Jak to bolí, Šaman, Pohoda, Moderní děvče, V pekle sudy válej, Láďa, Wonder či Bruce Willis. Zasvítily i prastará Děvky, ty to znaj či novější Cirkusovej stan.

Zdroj: MF Dnes, Petr Mareček



Komentáře:

Festival ukázal Kabát ve skvělé formě.

Jméno:  
E-mail: