článek

Tak a je to tady! -

29.05.2008

Tak a je to tady! První letošní hraní Kabátů se má uskutečnit 24.5. při příležitosti přejmenování Sazka Arény na O2 Arénu. Promězamě můžou přejmenovávat třeba hlavní nádraží, důležité je, kdo tam bude hrát.

Registrace na lístky měla být spuštěna 5. května. Bohužel "velký operátor" nesdělil, v kolik bude spuštěna, takže mnozí z nás vytrvali na internetu až do půlnoci. Jediné, co se ale o půlnoci stalo, bylo hacknutí oficiálních Kabátích stránek. Neo sice přísahal, že on to nebyl, ale kdo ví. Registraci spustili až v jedenáct hodin dopoledne. Pak už to probíhalo celkem poklidně. Lístky jsme si vyzvedávali od 19. května. Ten týden už také na webu probíhaly bouřlivé diskuze. Hlavně se řešilo kdo, kde, kdy a s kým. On takový první sraz, kde se mají lidé zvyklí pouze na písemný kontakt, potkat naživo, není žádná legrace. Zvlášť pokud jsou ze všech možných koutů republiky.

S Jitkou121 jsme se sešly pro jistotu už ve tři na Proseku. Tam za námi po chvíli bloudění a navádění po telefonu (Ježíšmarjá, kam to jedeš? Dyť jsi v Letňanech!) dorazila z Moldavy Evita. No jo, Pražákům těm je tu hej... Před Arénu jsme dorazily něco po čtvrté hodině. Jitka čekala ještě na jistého joudu (její výraz, ne můj), kterému slíbila lístek. Jouda se dostavil a slušně poděkoval.

Před arénou se tou dobou pohybovalo naštěstí dost málo lidí. Identifikovali jsme Honzu Tesáka. Honza tam pořádal sraz místnosti Kabát. K nám se připojil Neo s kamarádem Honzou. V pět začali pouštět. Bylo tam takových pořadatelů, ochrankářů a jiných podobných týpků, že jsem čekala, kdy mi bude přidělen ten můj osobní.

Podle piktogramů na dveřích arény se dovnitř smí snad jen s občanským průkazem, Zakázáno úplně všechno. Tak! A my neseme sedmimetrový transparent s logem našeho webu! Prvně jsem použila svou šestiletou dcerku Terezku coby nástroj lsti. Strkala jsem jí před sebou. Prošla pípacím rámem (zbraň před tím odložila do připraveného koše ?) a já začala: "Terezko, hlavně nikam nechoď! Počkej na mě, ať se neztratíš!" a podobné mateřské výkřiky. Týpkovi jsem nastrčila igelitku s ubezpečením, že je to pouze malý transparent, kousíček látky, nic víc. Týpek igelitku prohmátnul a pustil mě za dítětem. A bylo to doma! Po mazáckem kolečku a hledání čehokoliv, po čem by se dalo slézt dolů na plac, jsme se začali shromažďovat u schodů vedoucích konečně dolů! Jenže další elektronický vrátný a další týpkové s vysílačkami! Prý až na pokyn. V šest pokynuli. Nastal úprk. V tu dobu už nás bylo víc: já, Evita, Terezka, Jitka121, Neo, Honza, Malá Dáma, Kamča, Jířa s bráchou.

Další bod programu - umístění transparentu na zábrany před pódiem - bohužel nevyšel. Ani moje smutný oči ani úpěnlivé prosby a přesvědčování Evity neobměkčily zatvrzelé srdce ředitelky ochranky. Z bezpečnostních důvodů ne! Pokusily jsme se transparent uvázat alespoň z druhé strany plotu, ale pubertální hoši v sousedství naše snahy vůbec neocenili a spolupráci odmítli.

V davu se objevil Rocker007 a ztracená Jitka Rockerka. Neviděli jsme jen Naty a Kykinku. Přežili jsme Mareše, recitaci veršů, kurz angličtiny a předkapelu. A pak už se zhaslo. Aréna ztichla. V lehkém světelném oparu začali nastupovat ONI! První Hurvajz, pak Milan, Pepe, Tom, Oťas.

Kluci jako obvykle nezklamali. Mimo osvědčené pecky zahráli i starší kusy vyloženě na přání fanoušků. Anketu sice vyhlásil "konkureční" web, ale ve spolupráci s kapelou. Po koncertě přišla naše chvíle, konečně se povedlo vyfotit se s transparentem! No není úžasný? Pak nastala ta pravá chvíle na sraz.

Projížďka noční Prahou s Evitou za volantem stála za to. Byla jsem požádána o výklad. Ale co mám popisovat na Pražském okruhu? Vlevo park, vpravo domy, pozor změna, domy vlevo i vpravo. V hospůdce v Nuslích se nás sešlo devět: já, Evita, Jitka121, Jířa s bráchou, Neo s Honzou a Jitka Rockerka s Honzou. Sedělo se do pěti do rána. A hádejte, co jsme si pouštěli na jukeboxu! Loučení bylo smutné. Ale jdeme vstříc světlým zítřkům! Tak zítra na webu a 13.6 na Votvíráku.

Čůůůůůůůůůůz!

Zapsala: Monika



Komentáře:

Tak a je to tady!

Jméno:  
E-mail:  


kbHdAkYZmsJsAuxnEeA - 15.09.2012, 07:07:58
Hallo Ivonne,danke ffcr die Antwort.Bei dem Lied Let us stand st - imme ich Ihnen zu. Das liegt aber daran, das das Mikrofon mit dem - die Solos gegnusen wurden nicht mit meiner Anlage verbunden war un - d meine Mikrofone einfach zu weit weg waren, um ein besseres Ergeb - nis zu erhalten.MfG Steffen -


Naty - 06.06.2008, 19:20:22
Hallo Ivonne,danke ffcr die Antwort.Bei dem Lied Let us stand st - imme ich Ihnen zu. Das liegt aber daran, das das Mikrofon mit dem - die Solos gegnusen wurden nicht mit meiner Anlage verbunden war un - d meine Mikrofone einfach zu weit weg waren, um ein besseres Ergeb - nis zu erhalten.MfG Steffen - Jak říká dwave skvělá reportáž :D Já je sice nikde nevidě - la,ale zato jsem se dobře pobavila :D -


Neo - 06.06.2008, 15:39:23
Jó tak to jsi viděl správně :D


dwave - 06.06.2008, 08:30:26
Hallo Ivonne,danke ffcr die Antwort.Bei dem Lied Let us stand st - imme ich Ihnen zu. Das liegt aber daran, das das Mikrofon mit dem - die Solos gegnusen wurden nicht mit meiner Anlage verbunden war un - d meine Mikrofone einfach zu weit weg waren, um ein besseres Ergeb - nis zu erhalten.MfG Steffen - Jak říká dwave skvělá reportáž :D Já je sice nikde nevidě - la,ale zato jsem se dobře pobavila :D - skvělá reportáž :) , pravděpodobně sem vás viděl , jak če - káte mezi prvními fandy u O2 arény :) -