článek

Teplická kapela Kabát ve Zlíně odehraje dva zcela totožné koncerty -

27.8.2003

Lahůdku v podobě dvou zcela totožných koncertů teplické formace Kabát připravuje pro fanoušky na 17. a 18. října ve Sportovní hale ve Zlíně agentura Velryba. Zřejmě první československá trashmetalová kapela, která ve své tvorbě dokázala spojit prožité poznatky českého venkova s neprožitými, ale tušenými chvílemi rozpálené americké ulice, vznikla v roce 1984. Zpočátku se, patřičně nenáviděná domovskými úřady, jevila jako koncertně neaktivní. Ke změně došlo až po třech letech, kdy se členové kapely po absolvování vojenské služby sešli, aby navázali na starý trash. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let charakterizovala pětice svůj styl jako "českej hašiš, říznutej severočeským rock' n' rollem".

Brzy poté přišly první nahrávky pro Rockmapu a později i Monitor. V roce 1991 vyšlo první album Kabátu "Má ji motorovou", po roce pak živé elpíčko obsahující zčásti materiál ze studiového alba "Děvky ty to znaj". Následovalo album "Colorado", poté neméně známá alba "Země plná trpaslíků", "Čert na koze jel", "Megahu"a "Go satane go". Na konci loňského roku vydal Kabát zatím poslední album best of "Suma sumárum", v rámci jehož propagace zavítal i do Zlína. Celé turné bylo jakýmsi ohlédnutím za tvorbou skupiny Kabát od jejího prvního alba až po současnost. Při této příležitosti byla uprostřed zimních stadionů umístěna speciální scéna, která zaručovala přímý kontakt s publikem.

Celková technika vážila šestnáct tun, jeviště měřilo 250 metrů čtverečních a obsahovalo spoustu atypických tvarů (plexisklové plochy či průchozí rošty). Technický personál kapely čítal šestačtyřicet osob. Po nedlouhé pauze se tedy Kabát (hrající v sestavě Josef Vojtek - zpěv, harmonika, Radek Hurčík - Hurvajs - bicí, Milan Špalek - basa, Tomáš Krulich - kytara a Ota Váňa - kytara) vrací opět do Zlína.
Předkapelami Kabátu pro letošní turné, které se koná k právě připravované desce, budou formace Doga a Škwor. Vstupenky na koncerty jsou již k dostání přímo v agentuře Velryba a ve všech předprodejích ve Zlíně, Holešově, Kroměříži, Břeclavi, Hodoníně, Vsetíně, Uherském Hradišti a Uherském Brodě.

Zdroj: Zlínské noviny



Komentáře:

Teplická kapela Kabát ve Zlíně odehraje dva koncerty

Jméno:  
E-mail:  


L0x3871IfZyC - 17.12.2015, 16:34:14
napsal:I have to thank you for the efforts you have put in wiirtng - this website. I really hope to view the same high-grade blog post - s by you in the future as well. In truth, your creative wiirtng ab - ilities has inspired me to get my very own site now -


xbiwOCIBVzt - 13.09.2012, 22:43:50
napsal:I have to thank you for the efforts you have put in wiirtng - this website. I really hope to view the same high-grade blog post - s by you in the future as well. In truth, your creative wiirtng ab - ilities has inspired me to get my very own site now - Yeah, Bloc Party aboslutned klasa na keotru mused bejt člověk za - ředzenej delšed dobu, nebo mused medt trpělivost a postupem ča - su si je naposlouchat, nebo mused dospět do ste1dia takovfd poslu - chačskfd vyzre1losti, že je doke1že skutečně ocenit, nebo si - je mused pouštět na depky. Nebo se prostě BP trefili do černfd - ho a stanou se životned kapelou dotyčne9ho. Jsou takovfdm soundt - rackem našeho modernedho života, miluju alba A Weekend In The Ci - ty a Silent Alarm, fakt že jo a nikdy bych nevěřil že to řekn - u. Poslouchej de1l, jsem zvědav na recenzi :-P -