článek

Vobyčejnej kluk Vojtek

Kde jsou ty časy, kdy zpíval Pepa Vojtek po hospodách, nikdo ho neznal a on zakoušel život chudých muzikantů. Dnes je všechno jinak.

JEHO KAPELA KABÁT JE NA VÝSLUNÍ
(loni jako jediná prodala na padesát tisíc desek, což se nepovedlo ani oblíbené Lucii!). Pepa by mohl mít hvězdné manýry, mohl by si užívat těch nejluxusnějších podniků, nejlahodnějších delikates a nejdražšího pití. Skutečnost je jiná. Nejradši si dává schůzku třeba na benzince, pije kafe z automatu a pivo z plechovky a jí ,,bufetové speciality". Fotograf František Ortmann by mohl vyprávět. Fotil obal poslední desky Kabátu Dole v dole. ,,Když se chcete hvězdě dostat pod kůži a získat její důvěru, musíte ji dobře poznat," tvrdí František. ,,A to chce čas. Proto mám teď co vyprávět." A tak vyprávěl. A hlavně fotil.


LUXUS PO VOJTKOVSKU
Že si Pepa dává pracovní schůzky nejdradši na benzinkách, už mě nepřekvapuje. V jeho rodných Teplicích mě uvítal (kde jinde než na pumpě) slovy: ,,Vezmu tě na oběd na to nejlepší, co tady je." Očekával jsem pěknou restauraci, ale přestával si fandit ve chvíli, kdy jsme zaparkovali u vietnamského tržiště. To nejlepší byla rýže s kuřecím masem u jednoho Vietnamce v obyčejné plechové boudě. A oběd jsem za oba platil já!

TICHO, VOLÁ SÁBA!
Sabina si doma potřebovala něco nahrát na video a Pepa jí po telefonu radil, jak na to. (Padala postupně čím dál ostřejší slova.) Myslím, že se jí to stejně nepovedlo.

HURÁ, MÁM LÍSTKY NA KABÁTY!
Cestou autem se Pepa radoval, že dostal od manažera lístky pro kámoše na svůj vlastní koncert do Prahy.

FANOUŠEK HEJMA
Před koncertem ve Sportovní hale v Praze přišel Pepovi říct ,,Ať to jde!" Ondřej Hejma se synem Františkem.

BACHA! OSOBNÍ STRÁŽCE!
O klid kluků se stará jejich osobní strážce Tomáš. Chodí s nima pořád a všude (řekl bych, že je doprovází i na záchod). Je nekompromisní a nepustí k nim nikoho.

VOJTEK V AKCI
Pepa to dovede na pódiu rozjet. Bez jeho hřívy, na kterou si potrpí, by to ale nemělo ten správný efekt.

PO KONCERTĚ
Pepa mě pozval na kafe do šatny (bylo zadarmo). V místnosti o čtyřech na čtyři metry byli kluci s přítelkyněmi (Sabina se tam taky stavila, ale brzy zase odešla). Pepa vypadal unaveně a odevzdaně. Zase ze sebe na pódiu vydal všechno.

HLAVNĚ BEZ OFICIALIT

Na přílišné oficiality si kapela nepotrpí. Samotného mě překvapilo, že kluci převzali těsně před koncertem Trojplatinovou desku za Dole v dole jen tak bez velkých ceremonií na ponurné chodbě pražské Sportovní haly.

KABÁT


- I takhle může vypadat naše současná nejúspěšnější kapela. Chápu, proč se chovají, jak se chovají. Vyhrabali se z těch sklepů, ve kterých začínali, na vrchol. Moc dobře vědí, jaký to je, když člověk nemá prachy. Nechlubí se jimi a nerozhazují je. Není to přetvářka. Ani si nemyslím, že by byl třeba zrovna Pepa Vojtek držgrešle. Je prostě ,,vobyčejnej" kluk. A hrozně fajn.

Zdroj: Story



Komentáře:

Vobyčejnej kluk Vojtek

Jméno:  
E-mail: